10 Nisan 2014 Perşembe

MUFFİN KAPLARI


Cup Cake ( mini kek ) yapımının önemli bir parçası ve bu görsel şöleni tamamlayan muffin kabları farklı boyutlarda, şekillerde bulunan bu kaplar ile cidden harikalar yaratabilirsiniz. Bu küçük ayrıntı ile yaptıklarınıza siz bile inanamayacaksınız.

Bu minik kalpler ile sevdiklerinize güzel sunumlar ve güzel sürprizler yapabilirsiniz. Kalbinizi sunmanın eğlenceli bir yolu bu kalıplardan geçiyor belkide :-)))



Küçücük kek kalıpları hep büyük boyutlarda olun ve keserek servis ettiğimiz kek kalıbı şeklini tek kişilik bir sunumla hayal edince cidden insan heyecanlanıyor.




veee klasik her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz ve sunumu çok güzel minik kekciklerimizi kişiye özel dış kağıdı ile sunabileceğimiz kalıbımız. Bu kalıbı kullanırken isterseniz içlerine satılan küçük kağıt kalıplardan koyarsınız ve bununla hem sunum hemde yeme bakımında elinize alıp rahatlıkla yiyebilme kolaylığını sizlere sunuyor. Ama elinizde yok bu kağıtlardan hiç sorun değil kalıpları yağladıktan sonra kekleriniz rahatlıkla kalıptan çıkar ve aynı güzellik ile sunabilirsiniz. 


9 Nisan 2014 Çarşamba

CUP CAKE ( Mini Kek )


     Son zamanların gözdesi görsel bir şölen ve sınırsız çeşitleri ile zevkli bir atıştırmalık hoş bir mola ve güzel sohbetlerde sizi özel hissettirecek küçük, sevimli kekcikler...
     Aslında yapımı hiçte zor olmayan bu keklerin dünyasını keşfetmeye ne dersiniz çünkü çok geniş çeşitleri farklı sunumları ile sınırları zorlayan bir yelpazesi var.









VANİLYALI CUP CAKE  

Kek Malzemeleri 

3 yumurta 
1 çay bardağı sıvı yağ
60 gr un 
1 çay bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 

Krema Malzemeleri 

1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı süt 
2 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı 
1 çay kaşığı vanilya esansı 
yarım paket krema
1 su bardağı pudra şekeri 


YAPILIŞI 

Kekin Hazırlanışı;

3 yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı ayrı kaplara ayırıyoruz. Ayrı kaba aldığımız yumurta sarılarının üzerine yarım su bardağı toz şekeri döküp mikser yardımı ile rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak unu da ekleyerek tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. 
Ardından buzdolabına kaldırdığımız yumurta beyazını mikser ile karıştırmaya başlayın. Hafif köpürünce yarım su bardağı şekeri azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada toz şekeri azar azar dökmek çok önemlidir. Hepsini aynı anda dökerseniz yumurtanın beyazı katılaşmayacak aksine çökecektir. Yumurtanın beyazı kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpmalısınız. Bu aşamada hamurun içerisinde yumurtanın beyazını da ekleyerek spatula yardımı ile hamuru söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştırın. Hamur hazır olduğunda muffin kalıplarına hamurumuzu dökün ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin. 

Kremanın Hazırlanışı; 

Bir kabın içerisine un ve nişastayı alın. Üzerine sütü ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyip homojen bir karışım elde ettikten sonra margarini de ekleyip kabı ocağa alın, orta yükseklikteki ısıda kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alıp vanilya esansını da ekleyerek soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine buzlu su doldurun üzerine başka bir kap oturtup üstteki kaba kremayı koyun ve pudra şekerini de ekleyerek mikser ile iyice karıştırın koyulaşınca pişirdiğiniz ve soğuyan kremanın içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Kremanız hazır ve keklerinizde soğuduktan sonra sıkma torbası yardımı ile kremayı doldurun. üst kısmını da dilediğiniz gibi krema, renkli şekerler , bonibonlar vs. aklınıza gelebilecek her türlü şeyle süsleyebilirsiniz. 

KAKAOLU CUP CAKE 

Malzemeler 

Kek için; 
220 gram tereyağı 
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta 
1 kutu ( 200 ml) sıvı krema
4 su bardağı un 
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz

Krema dolgu için ; 
1 kutu ( 200ml ) sıvı krema
100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
50 gr teryağı 

isteğe bağlı çikolata yerine 5-6 yemek kaşığı nutella da kullanılabilir. 

İlk önce dolapta soğumaya bırakacağımız için kremalı dolgumuzu hazırlamamız daha iyi olur. Bunun için kremayı derin bir tencereye koyup kaynatıyoruz kaynadıktan sonra altını kapatılıyor ve içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolataları ve tereyağını ilave edip mikser ile 4-5 dk. iyice çırpıyor sonrada soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Dolgunun güzel ve rahat şekil alması için 2 saat buzdolabında bekletilmesi ve iyice katılaşması gerekmektedir. 

Kekin hazırlanmasına geçebiliriz bunun için önce tereyağının içine toz şeker ilave edilip iyice karıştırılır sonra yumurtalar tek tek eklenir her yumurta eklenince iyice karıştırılır sonra devam edilir yumurta eklenmeye. Bu işlemde bittikten sonra  sıvı krema eklenir tekrar çırpılır. Daha sonra birlikte elenmiş un-tuz-kakao-karbonat ve kabartma tozundan oluşan kuru karışım ilave edilir ve sadece bütünleşinceye kadar kısa süre çırpılır. Kalıplarımıza koyarken dikkat edilmesi gereken pay bırakarak koyulması taşmaması ve çirkin bir görüntü yaratmaması için kalıplara koyduğumuz cup cake lerimizi 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk. pişiriyoruz. 

Keklerimiz soğuduktan sonra önceden hazırladığımız dolgu kremamızdan krema torbası ile içine krema sıkıyoruz sonra üst kısmını süslüyoruz bunu yaparken kenarlardan başlayıp aralıksız devam edilir ve ortada bitirilir. Daha sonra üstünü süslemek için dilediğiniz her şey kullanılabilir çikolata parçaları, renkli şekerlemeler, hindistan cevizi, antep fıstığı vs. bunun sınırı sanırım yoktur sadece görsel olarak ne görmek ve tad olarak ne tadı almak istediğinize bağlı.