30 Ağustos 2013 Cuma

ALIŞVERİŞ İNDİRİM ( Sezon sonu indirimleri )


Yaz döneminin bitmesi ve bahar koleksiyon hazırlıklarının yapıldığı şu dönemde her yerde indirimler dikkat çekmekte. İşte bu dönemde dikkat etmemiz gereken hem indirimden yararlanmak ama bunu yaparken indirimde diye gereksiz ve dolapta belki bir gün giyerim diye bekletecek ürünlerden kaçmak. Alışveriş yapmak indirimde varsa kadınlar için büyük bir zevktir ama bilinçli yapılmadığı zaman boşa giden para ve güzel güzel giyemeyeceğimiz saçma ıvır zıvır ile doldururuz dolabımızı. Alışverişe gitmeden önce ihtiyaç listesi yapmak iyi ve kesin bir çözümdür eğer indirimden faydalanmak istiyor ve ekstradan bir şeyler alacaksak sadece indirimde diye değil bize yarayacak kullanışlı ürünler seçmek önemli yani indirimden cidden faydalanmak her daim pahalı olan şeyleri uyguna almaktır amaç.


28 Ağustos 2013 Çarşamba

AFFİLİATE MARKETİNG ( SATIŞ ORTAKLIĞI ) NEDİR ?

İngilizce Performance Marketin olarak da anılan affiliate marketing, Türkçemiz de genel olarak gelir ortaklığı ya da satış ortaklığı şeklinde isimlendirilir. İnternet teknolojilerinin son kullanıcıya ulaşma konusunda firma sahiplerine büyük bir imkan sunmasının ardından ABD merkezli olarak gelişen ve kısa süre içinde dünyaya yayılan bu affiliate marketing sistemi. internette yapılan reklamlara çok çeşitli yollarla aracılık etme ve yapılan ürün satışlarına yapılan katkı oranında komisyon kazanmaktır. Bu reklam veren firmanın tanıtımını sosyal medya araçlarını kullanarak yapmayı içerdiği gibi . Doğrudan bir site sahibi olarak " banner " reklamlarla tanıtım yapmayı da kapsamaktadır. Affiliate marketing sisteminin mantığı, reklam veren kişinin tek başına ulaşamayacağı kadar geniş bir kitleye ulaşmak için internet araçlarını etkin bir şekilde kullanan kişiler ile karını bölüşmesidir. 
Reklam veren kişi yani firma sahibi affiliate marketing sayesinde " herhangi bir risk " almadan ve yatırım yapmadan, mal yada belirli bir hizmetin tanıtımını binlerce farklı kişiye yaptırabilir. Bu kişilerin yaptığı reklam kampanyasının başarısız olması halinde aracılık durumu söz konusu olmadığından reklam veren de boşu boşuna bir harcama yapmış olmayacaktır. Zira affiliate marketing sisteminde aracı kişi yani affialiate, reklam veren kişiden özel bir link alır ve kullandığı " banner " reklam yada sosyal medya mesajlarında bu kendisine tanımlanan linki kullanılır. Bu şekilde reklam veren kişi yaptığı satışlarda hangi aracının ne kadar komisyonu olduğunu görebilir. Şayet ilgili aracı tüm link paylaşımlarına rağmen herhangi bir müşterinin ürün almasını sağlayamamışsa, reklam veren bu aracıya herhangi bir para ödemez. 
Bu bakış açısı ile afilliate marketing, sistemine bakıldığında reklam veren kişi büyük bir avantaja sahip olmakta ve satış yapılmaması halinde reklam ya da tanıtım için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmamaktadır. Şüphesiz bu durum aracı yani affiliate olan kişi için oldukça büyük bir dezavantaj olsa da aracılık yapılarak satılan ürünlerde yüksek kar marjının söz konusu olması da söz konusudur. Bu tarz yüksek kar marjı ürünlerde aracı binlerce reklam sonuncunda yalnızca birkaç son kullanıcının linki arcılığı ile ürün yada hizmet satın almasını sağlasa dahi amacına ulaşabilmektedir. Ancak bazı ürünlerde de çok fazla kullanıcı reklam yaptığından veya ilgili ürün ucuz olduğu için kar marjı da düşük olduğundan, birkaç tane müşterinin ürünü almasına aracılık yapmak yeterli olmamaktadır. 
Bu sistem satış başına ödeme, yeni üye kaydı için ödeme gibi farklı kazanç modelleri bulunmaktadır."Affiliate marketing nedir? " sorusunu sorarak bu işe başlayan ve günümüzde bu işi ileri seviyede yapan kişiler gerek web siteleri gerekse de sosyal medya aracılığı ile oldukça geniş bir tüketici kesimine ulaşabilmektedir. Şüphesiz bu kadar geniş bir müşteri kitlesine doğrudan ulaşmak demek, ciddi bir kazanç elde etmek demektir. 
Bu sistem ile ilgili detaylı araştırmalar yapacağım ve sonrasında nasıl yapılacağını detaylı olarak sizlerle paylaşacağım. 

27 Ağustos 2013 Salı

CİLT İÇİN PÜF NOKTALARI

SİVİLCELER İÇİN 


Sivilceler için kendimin şahsen denedim ve büyük faydasını gördüm. Öncelik ile eczaneden 100 mg saf alkol - 6-7 tane aspirin alıyoruz. Sonra aspirinleri sahanda iyice dövüyoruz toz haline getiriyoruz saf alkolün içine katıyoruz ve iyice karıştırıp 7 gün dolapta bekletiyoruz. Yedi gün sonra kullanabiliyoruz ama bütün yüzümüze değil sivilcelerin üzerine pamuk yardımı ile sürüyoruz ve güneşe çıkacağımız zaman kesinlikle sürmüyoruz o yüzden ben genelde akşamları sürdüm sivilceler kuruyor ve sonrasında sıkıntılarınız gidiyor. Birde sivilceler kuruduktan sonra dolapta saklamaya devam edip belli dönemlerde çıkar ise kullanabilirsiniz. Hızlı ve faydalı bir yöntemdir. Ayriyeten sivilceleriniz için diş macununu sivilcelerinizi üstüne sürebilirsiniz içinde flor olduğundan faydalı bir yöntemdir. 

ZİNDE BİR CİLT İÇİN


Öncelik ile dereotunu bir suda kaynatıyoruz ve kaynattığımız suyu ile birlikte isterseniz ufak ufak buzluklara da koyarak buzluğa koyup kaynata biliriz veya buz dolabı poşetlerine koyabiliriz. Oluşan buz kültleri ile yüzümüze ve boyun bölgemize kompres yapabiliriz. Bu sayede zinde ve sağlıklı bir yüz görünümümüz olur.

CİLDİNİZ İÇİN PÜF NOKTALAR ÖNEMLİ NOTLAR 

Cildiniz için asıl bilmeniz gereken cildiniz sizin aynanızdır ve sizin yedikleriniz, içtikleriniz hepsi cildinizi etkilemektedir. Eğer günlük düzenli cilt temizliğinizi yapar, bol su içer ve kafein ve nikotini fazla tüketmezseniz cildinizde zinde ve sağlıklı bir görüntüye sahip olur. Ayriyeten en önemli noktada kesinlikle makyajınızı temizlemeden yatmayın cildiniz geceleri nefes alır sizin gibi cildinizde bütün günün yorgunluğunu geceleri atar.

SELÜLİT İÇİN FARKLI YÖNTEMLER 

Selülitlerin izden kurtulmak istiyorsanız her banyoda kuru türk kahvesi ile selülitli bölgeye masajla pling yaparsanız faydasını mutlaka göreceksiniz. Bu uygulamayı kullandığınız vücut bezinize dökerek veya fırça ile yapabilirsiniz. Etkili bir biçimde masaj ile yaparsanız etkisini görebilirsiniz ve mutlaka her banyoda haftada 3 defa falan yapmalısınız.















23 Ağustos 2013 Cuma

HEPİMİZ MUTSUZ HEPİMİZ YALNIZ HEPİMİZ AŞKSIZ

Moda ya hani çağın hastalığı falan gibi söylemler buda çağın sorunu. Bir çok insan yalnız, mutsuz ve aşk istiyor aşk. Bir çoğumuz 25 yaşını geçmiş ama aşksız, yalnız ve mutsuz bir topluluğun farkındayızdır sanırım. Hatta kariyer sahibi baylar, bayanlar bunların çoğunluğu birçok insanlara tanışıyor ama elektrik alamadım, karakteri oturmamış kendi ayakları üstünde duramıyor. Kocaman dünyada sanki bizim ruh eşimiz veya bize yoldaş olacak eşimiz eksikmiş gibi arıyoruz ama bulamıyoruz. Sonra bütün çevre, tanıdıklar ve akrabalar bir arayış içine giriyor aylık rutin bir tanışma fasılları başlıyor ama yine sonuç yok. Sonra yalnız ve mutsuz kesim alışveriş manyağı kadınlar, farklı ilgi alanlarına kendini bağlayan yalnızlıklarını gidermeye çalışan erkekler. Sonuç modern toplum mutsuz insanlar.... Nasıl yapsak ne yapsak da bursak şu ruh eşlerimizi...
Hepimize çok güzel bir şarkı Ah nerede vah nerede nerde unuttum kalbimi acaba ah nerede vah nerede...

17 Ağustos 2013 Cumartesi

2013 - 2014 SONBAHAR - KIŞ MODASI


Bu senede sonbahar kış modası yine siyah - beyaz - mavi - bordo ( kırmızı ) tonlarının yoğunluğu ve kumaşlarda ekose kumaşlar - deriler - kürkler ( tabi gerçek olmaması ricası ile ) - kadifeler. Dönem olarak en belirgin Rönesans döneminin tarzları ve kumaşları hatta benim hep perde kumaşına benzettiğim tarlarda çok moda. 


Bu kombin de özellikle soldakinde siyah, beyaz uyumu ve zarafetini görmekteyiz. 


Bu kombinler de ise Rönesans döneminin esintileri hatta saç modellerinin dahi o döneme ait havası ile zarif ve farklı bir tarz ama çok şık ... 



Bu resimlerde hem çanta hem kabanlar çizmeler dal pantolonlar ve tabi ki de renkleri ile 2013-2014 sonbahar kış modasının tam bir uyumu ve zarafetini sergiliyor. 



veeee ekoseler montlar etekler ile insan kendini eski Türk filmlerinde gibi hissediyor. Hele ekose etek ve çoraplar ile gördüğümüz kombin de direk aklımıza cici kızlar şarkısı ile hatırladığımız bir film vardır o geliyor... 


Ve kışta olsa renkten vazgeçmeyenlere şeker tadında kışlıklar.... 



Kadifeler, deriler ile yine şık ve yine tarz sahibi bir kış sizleri bekliyor. 


14 Ağustos 2013 Çarşamba

RENKLİ FRENCHLER - RENKLİ TIRNAKLAR



renkli french yapmak artık çok kolay bant ile ayırdığınız bölgeye istediğiniz rengi kalan kısmına ise istediğiniz rengi üstüne tabikide açık renk olmasına dikkat ederek yapınca çok hoş bir görüntü oluyor. Yapılış aşmasını da sizlere resimlere ile göstereceğim bu sefer aceleye geldiği için resim çekemedim.

12 Ağustos 2013 Pazartesi

MAKYAJDA TRENLER VE PÜF NOKTALARI



son günlerin modası eyeliner hele birde renklendi dahada güzel oldu peki ama neden renkli eyeliner? 

Göz farlarının sahip olduğu o kalın tabaka etkisi, eyeliner kullanımında oluşmaz. 

Ayrıca renklerin net biçimde vurgulanması ve parlaklığı net biçimde vurgulanması ve parlaklığı açısından eyeliner değişik bir ışıltı yaratır. 

Toz olmadığı için birkaç saat içinde silinip gitmez ve dayanıklılığı daha fazladır. 

Ayrıca gözlerinize farklılık yaratacak bir renk çalışmasını, tıpkı bir tablo gibi uygulamak için akışkan bir madde olmasının avantajları vardır. 




Kedi gözü 

Kedi gözü makyajı sevenler için, her zaman alışıldık olan siyah yerine mavi veya yeşil eyeliner kalın çizgiler yaparak, bu makyaj sitilini uygulayabilirsiniz. Mercan ve pembe de aynı etkiyi yaratır. Ardından bol rimele makyajı tamamlayabilirsiniz. 

Kontrast

İki zıt tonu seçerek birbiriyle gölge olmasını sağlayabilirsiniz. Üst ve alt göz kapağında farklı renkler kullanarak kontrastı yakalayabilirsiniz. Mor ve yeşil, mavi ve turuncu veya pembe ve sarı gibi…



Dumanlı 

Dumanlı göz makyajı için açık ve koyu gri eyeliner kullanabilirsiniz. Her zaman kullandığınız yöntemi bu sefer eyeliner ile uygulayıp, bir pamukla hafifçe dağıtmanız yeterli olacaktır.

Renkler 

Açık renkli eyelinerları gölge yapmak için, koyu olanları hatları belirlemek için kullanabilirsiniz. Böylece hem kontrastları ayarlamış hem uyumu yakalamış olursunuz. Son yılların en hit olacak ürünü renkli eyelinerlardan dilediğiniz renklerden bir set yapabilirsiniz.

Eyeliner sürmenin en rahat yolu önce çerçeve yaratıp sonra içini doldurmaktır. Bir kaç deneme ile birçok insan eyeliner sürmesini rahatlıkla öğrenebilir.


SON MODA TIRNAKLAR RENGARENK FARKLI DESENLİ 

Son zamanların çılgınlığı ve yaz aylarının enerjisine uygun tırnaklar. Farklı modeller yaratıcılığı zorlayan desenler ve tırnak aksesuarları pullar, taşlar vs. 


bu tarz tırnak yapmanın kolay yolu bantla ayırmak veya küçük bir kibrit veya kürdan ile noktaları şekilleri yapmaktır. Kendi el beceriniz ve yaratıcılığınız ile harikalar yaratabilirsiniz. 



bazı modeller içinde kalıplar mevcut veya hazır şekilli renkli tırnaklar mevcut size sadece kıyafetinize uygun olan tırnağı takmak kalıyor. 













9 FARKLI MAKYAJ TEKNİĞİ 


Makyajınızı her zaman aynı yapmak zorunda değilsiniz ruh halinize veya giyeceğiniz kıyafete göre farklı tekniklerde veya tarzlarda makyaj yapabilirsiniz. 

Seksi Masumiyet 

Işıltılı ( rengini kıyafetinize göre seçebilirsiniz) farınızı göz kapaklarınıza yayın. Aynı farı alt kirpiklerinizin dibine de sürün. Pamuklu çubuklarla biraz yayabilirsiniz. Kirpiklere siyah maskara, yanaklara şeftali tonu allık, dudaklara pembe ruj sürün. 

Egzotik 

Fondöten yerine doğal tonlarda pudra kullanın. Koyu siyah far ve gözaltı için de aydınlatıcı kapatıcı kullanın. Siyah eyeliner uygulayın, kirpiklerinizin uzun ve tel tel olmasını sağlayan bir rimel kullanın. Dudaklar hafif ve doğal tonlarda olmalı ama parlak görünmeli. Fırçayla sürülen jel rujları kullanabilirsiniz ama pembe tonlarından şaşmayın. 

Mükemmel 

Sünger uçlu far fırçasıyla farı göz kapaklarınız dan her tarafına ve içine yedirin. Sadece kaş kavisinde, kaşın ucuna doğru açık pembe bir far uygulayın. Göz pınarının alt ve üst kısmına da beyaz metalik far sürün. Siyah farı gözlerinizin altına üstüne ikisinin de kuyruk kısmı dahil olmak üzere uygulayın. Eyelineri gözlerinizin içine kalem gibi çekin. Sonra alt ve üst kirpiklere üçer kat rimel çekin. Bej rujla makyaj biter. 

Romantik 

Alt kirpik diplerinizi siyah kalemle belirginleştirin. Far fırçasıyla mor farı alt kirpik diplerinin altına çizgi olarak yayın dağıtın. Aynı çizgiyi üst kirpik diplerine de çekin. Göz kapaklarınıza mavi far, Kaşların kavisini de bej renkli farla renklendirin alt ve üst kirpiklere siyah rimel yanaklara şeftali allık, dudaklara sadece parlatıcı. 

Yalancı Porselen

Yumuşak dokulu fondöteni parmak uçlarınızla yüzünüze yayın. Kalın fırçayla göz kapaklarınıza bakır tonlarında far sürün, birazcık dışına taşırın.Renksiz kapatıcıyı parmağınızla, göz kapaklarınıza hafif dokunuşlarla uygulayın. Kirpiklere siyah rimel, dudaklara ışıltılı parlatıcı, şeftali tonlarında allık. 

Zarafet 

Çok ince yapılı  nemlendiriciyi yüzünüze sürün. Kaş maskarasıyla kaşların rengini bir ton açıp arka planda bırakın. Kaşlar belirgin değilse yapmayabilirsiniz. Elmacık kemiklerinize ışıltılı pembe krem allık sürün göz kapaklarınıza fildişi tonlarında parlak far uygulayın, kirpiklere tek kat rimel yeter .

Altın 

Yanaklara şeftali top allık, dudaklarda ise pembe ruj ve hafif parlatıcı. Altın ton farı göz kapağına tamamen yayın. Alt kirpik dibinin başlangıç noktasına altın ton farı, devamına yeşil parlak far uygulayın. Kuyruk kısmını uzatın. Takma kirpik ya da 3 kat siyah rimel kullanın. 

Üzüm Buğusu 

Ten renginizden bir ton koyu toprak tonlarında fondöteni yüzünüze sürün, üstüne çok koyu olmayan ışıltılı pudra uygulayın. Göz kapaklarınızın tamamına ve alt kısmına koyu yeşil far sürün, kaşın dış ucunun hemen altında küçük bir üçgene bej renjli far uygulayın. Aynı far ve fırçayla gözaltına çizgi çekin. Göz kapaklarınızın üstüne eyeliner ile kalın bir çizgi çekin. Bir kaç kat rimel sürün. Dudak çevresine ruju fırçayla hafif taşırarak hat çekin sonra için boyayın. Ruj mat ve uçuk pembe olmalı. Elmacık kemiklerine koyu pembe allık. 

Kış Büyüsü 

Yüzünüze önce hafif bir fondöten, sonra da büyük fırçayla ışıltılı terracota pudra sürün. Yanaklara çok az pembe allık uygulayın, alt kirpik dibine yeşil göz kalemi sürdükten sonra pamukla hafifçe dağıtın, üste de mavi göz kalemini aynı şekilde uygulayıp her iki tarafa da siyah göz kalemi çekini. Göz kapaklarına karıştırdığınız kahve ve gri farı sürün. Göz kapaklarının ortasına çok hafif gümüş rengi uygulayın kaş etrafına da belli belirsiz turuncu far sürün. Kirpiklere renkli rimel sürebilirsiniz. Dudaklara da pembe ya da turuncu parlatıcı... 




90'LI YILLARDA ÇOCUK OLMAK


90 lı yılların meşhurları çocukluk anılarımız... adına özel programlar yapılan meşhur 90 lar.... 


Meşhur kasetlerimiz.... özelliklere bozulduğu zaman kalem takar salardık kasetleri çünkü içindeki film salardı bizde düzeltirdik. 


Ben Saadettin Teksoy sokarım.... sanırım bu repliği asla unutamayız. 


işte tasolarımız cipslerden çıkan aslında hiç bir işe yaramayacak kadar işlevsiz duran ama bizim için muhteşem oyuncak taso... taso kapma yarışları unutlurmu. 


veee vazgeçilmez legolar. Hem eğitici hem geliştirici çokta eğlenceli legolar. Yaratıcılıkta sınır yoktur sanırım.


meşhur çekyatlarımız bizde hiç olmasa da akrabaların neredeyse tümünde bulunan hem dolap hem çekyat birçok aile için her şey di bir zamanlar.




artık uyku zamanı trt bile kapattı dııııııııııııııııııııııııııııııııııııt. 


veeee karneler ailelerden saklanan çamaşır suyu ile silinip düzeltilen karnelerimiz. 



He-man görgelerin gücü adına güç bende artık.....  


düğün kasetlerini izlemek için sülale de dolanan meşhur video oynatıcı... 


rengarenk civcivler hep hayranlıkla baktığım ve meraktan çatladığım nasıl bu renk oldukları idi boyayı düşünemediğim için düşünür dulurdum bu renk tavuk yok bunlar nasıl bu renk diye... 


düğme ve iple oynanan masrafsız oyun birde sadece iple oynanan oyunumuz vardı... hem oyun hemde bıyık alma aleti olan düğmeli iplerimiz. 

hala daha oynamaktan zevk aldığım baloncuk tabancam şimdilerde harikalar yaratan çeşitleri olsa da bunun zevki bir başkadır. 



Sürahi Hanım böyle bir kaynana korkusuna bizim nesil evlenmedi evde kaldı :-) 


yanan sporlar ne modaydı ama herkez yakıyordu ortalığı... 


7 numara çok güzel bir diziydi.... 



telefon kulübeleri ve jetonları ne günlerdi beeee.... 



Susam Sokağı ahhh ahhh ... 



walkman bir tanecik olmuştu onuda tamir sevdasına kuzenim bozmuştu... sağlam şeyleri tamir ile bozmakta ustaydı da .... 



şu atari de oyun oynamak için neredeyse mahallenin dönem ödevini yazdım... 


meşhur sabunluğumuz okul çantalarının vazgeçilmezleri. 


evde kanal değiştirmek için sürekli bir kavga vardı..... 


Almanya dan halamlar az getirmedi şu sakızlardan ne zevk ile çiğnerdik... 


hugo lülülülülü..... 

renkli fasulye ve çubuklarımız ilk öğrenim aletlerimizi birde abaküsümüz unutulmazlar arasında... 



müjde müjde size parizyenden müjde size rahat ince esnek çorap müjde..... 




bize pizzayı tanıtan ve sevdiren ninja kaplumbağalar. 



90'lar da çocukların bayıldığı diziler.... tabi bunlarla birlikte çılgın bediş - baba evi unutulamaz. 





kokulu silgilerimiz..... 


kır dizini gir içeri kız Sıdıka :-) 


işte bir nesli ressam olmaya iten adam . TRT de hayranlık ile izlediğimiz hala ona basit bize zor gelen 2 dk. yapılan tablolar... 


şimdi yerini tv üniteleri alsa da eskinin en güzel büfeleri... 


Her evde bulunan dolapları kaplayan ama kapakları açılmadan eskiyen ansiklopediler... 


,

tetris hastalık yaratan oyuncak ... teknolojinin ilk icatları.... 


tsubasa kız erkek herkezin severek izlediği çizgi film. 


küçük Onur unutulmaz küçük kızların ilk aşkı :-) 



Her evde bulunan vazgeçirmez biblolar.... 


leblebi tozu.... 




veeee eski resim negatifleri....