12 Ağustos 2013 Pazartesi

MAKYAJDA TRENLER VE PÜF NOKTALARI



son günlerin modası eyeliner hele birde renklendi dahada güzel oldu peki ama neden renkli eyeliner? 

Göz farlarının sahip olduğu o kalın tabaka etkisi, eyeliner kullanımında oluşmaz. 

Ayrıca renklerin net biçimde vurgulanması ve parlaklığı net biçimde vurgulanması ve parlaklığı açısından eyeliner değişik bir ışıltı yaratır. 

Toz olmadığı için birkaç saat içinde silinip gitmez ve dayanıklılığı daha fazladır. 

Ayrıca gözlerinize farklılık yaratacak bir renk çalışmasını, tıpkı bir tablo gibi uygulamak için akışkan bir madde olmasının avantajları vardır. 




Kedi gözü 

Kedi gözü makyajı sevenler için, her zaman alışıldık olan siyah yerine mavi veya yeşil eyeliner kalın çizgiler yaparak, bu makyaj sitilini uygulayabilirsiniz. Mercan ve pembe de aynı etkiyi yaratır. Ardından bol rimele makyajı tamamlayabilirsiniz. 

Kontrast

İki zıt tonu seçerek birbiriyle gölge olmasını sağlayabilirsiniz. Üst ve alt göz kapağında farklı renkler kullanarak kontrastı yakalayabilirsiniz. Mor ve yeşil, mavi ve turuncu veya pembe ve sarı gibi…



Dumanlı 

Dumanlı göz makyajı için açık ve koyu gri eyeliner kullanabilirsiniz. Her zaman kullandığınız yöntemi bu sefer eyeliner ile uygulayıp, bir pamukla hafifçe dağıtmanız yeterli olacaktır.

Renkler 

Açık renkli eyelinerları gölge yapmak için, koyu olanları hatları belirlemek için kullanabilirsiniz. Böylece hem kontrastları ayarlamış hem uyumu yakalamış olursunuz. Son yılların en hit olacak ürünü renkli eyelinerlardan dilediğiniz renklerden bir set yapabilirsiniz.

Eyeliner sürmenin en rahat yolu önce çerçeve yaratıp sonra içini doldurmaktır. Bir kaç deneme ile birçok insan eyeliner sürmesini rahatlıkla öğrenebilir.


SON MODA TIRNAKLAR RENGARENK FARKLI DESENLİ 

Son zamanların çılgınlığı ve yaz aylarının enerjisine uygun tırnaklar. Farklı modeller yaratıcılığı zorlayan desenler ve tırnak aksesuarları pullar, taşlar vs. 


bu tarz tırnak yapmanın kolay yolu bantla ayırmak veya küçük bir kibrit veya kürdan ile noktaları şekilleri yapmaktır. Kendi el beceriniz ve yaratıcılığınız ile harikalar yaratabilirsiniz. 



bazı modeller içinde kalıplar mevcut veya hazır şekilli renkli tırnaklar mevcut size sadece kıyafetinize uygun olan tırnağı takmak kalıyor. 













9 FARKLI MAKYAJ TEKNİĞİ 


Makyajınızı her zaman aynı yapmak zorunda değilsiniz ruh halinize veya giyeceğiniz kıyafete göre farklı tekniklerde veya tarzlarda makyaj yapabilirsiniz. 

Seksi Masumiyet 

Işıltılı ( rengini kıyafetinize göre seçebilirsiniz) farınızı göz kapaklarınıza yayın. Aynı farı alt kirpiklerinizin dibine de sürün. Pamuklu çubuklarla biraz yayabilirsiniz. Kirpiklere siyah maskara, yanaklara şeftali tonu allık, dudaklara pembe ruj sürün. 

Egzotik 

Fondöten yerine doğal tonlarda pudra kullanın. Koyu siyah far ve gözaltı için de aydınlatıcı kapatıcı kullanın. Siyah eyeliner uygulayın, kirpiklerinizin uzun ve tel tel olmasını sağlayan bir rimel kullanın. Dudaklar hafif ve doğal tonlarda olmalı ama parlak görünmeli. Fırçayla sürülen jel rujları kullanabilirsiniz ama pembe tonlarından şaşmayın. 

Mükemmel 

Sünger uçlu far fırçasıyla farı göz kapaklarınız dan her tarafına ve içine yedirin. Sadece kaş kavisinde, kaşın ucuna doğru açık pembe bir far uygulayın. Göz pınarının alt ve üst kısmına da beyaz metalik far sürün. Siyah farı gözlerinizin altına üstüne ikisinin de kuyruk kısmı dahil olmak üzere uygulayın. Eyelineri gözlerinizin içine kalem gibi çekin. Sonra alt ve üst kirpiklere üçer kat rimel çekin. Bej rujla makyaj biter. 

Romantik 

Alt kirpik diplerinizi siyah kalemle belirginleştirin. Far fırçasıyla mor farı alt kirpik diplerinin altına çizgi olarak yayın dağıtın. Aynı çizgiyi üst kirpik diplerine de çekin. Göz kapaklarınıza mavi far, Kaşların kavisini de bej renkli farla renklendirin alt ve üst kirpiklere siyah rimel yanaklara şeftali allık, dudaklara sadece parlatıcı. 

Yalancı Porselen

Yumuşak dokulu fondöteni parmak uçlarınızla yüzünüze yayın. Kalın fırçayla göz kapaklarınıza bakır tonlarında far sürün, birazcık dışına taşırın.Renksiz kapatıcıyı parmağınızla, göz kapaklarınıza hafif dokunuşlarla uygulayın. Kirpiklere siyah rimel, dudaklara ışıltılı parlatıcı, şeftali tonlarında allık. 

Zarafet 

Çok ince yapılı  nemlendiriciyi yüzünüze sürün. Kaş maskarasıyla kaşların rengini bir ton açıp arka planda bırakın. Kaşlar belirgin değilse yapmayabilirsiniz. Elmacık kemiklerinize ışıltılı pembe krem allık sürün göz kapaklarınıza fildişi tonlarında parlak far uygulayın, kirpiklere tek kat rimel yeter .

Altın 

Yanaklara şeftali top allık, dudaklarda ise pembe ruj ve hafif parlatıcı. Altın ton farı göz kapağına tamamen yayın. Alt kirpik dibinin başlangıç noktasına altın ton farı, devamına yeşil parlak far uygulayın. Kuyruk kısmını uzatın. Takma kirpik ya da 3 kat siyah rimel kullanın. 

Üzüm Buğusu 

Ten renginizden bir ton koyu toprak tonlarında fondöteni yüzünüze sürün, üstüne çok koyu olmayan ışıltılı pudra uygulayın. Göz kapaklarınızın tamamına ve alt kısmına koyu yeşil far sürün, kaşın dış ucunun hemen altında küçük bir üçgene bej renjli far uygulayın. Aynı far ve fırçayla gözaltına çizgi çekin. Göz kapaklarınızın üstüne eyeliner ile kalın bir çizgi çekin. Bir kaç kat rimel sürün. Dudak çevresine ruju fırçayla hafif taşırarak hat çekin sonra için boyayın. Ruj mat ve uçuk pembe olmalı. Elmacık kemiklerine koyu pembe allık. 

Kış Büyüsü 

Yüzünüze önce hafif bir fondöten, sonra da büyük fırçayla ışıltılı terracota pudra sürün. Yanaklara çok az pembe allık uygulayın, alt kirpik dibine yeşil göz kalemi sürdükten sonra pamukla hafifçe dağıtın, üste de mavi göz kalemini aynı şekilde uygulayıp her iki tarafa da siyah göz kalemi çekini. Göz kapaklarına karıştırdığınız kahve ve gri farı sürün. Göz kapaklarının ortasına çok hafif gümüş rengi uygulayın kaş etrafına da belli belirsiz turuncu far sürün. Kirpiklere renkli rimel sürebilirsiniz. Dudaklara da pembe ya da turuncu parlatıcı... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder