24 Temmuz 2013 Çarşamba

YAZ AKŞAMLARI GEZİLECEK YERLER

Yazın gelmesi ile birlikte sıcak yaz günlerinden sonra akşamları insanlar biraz hava almak ve ferahlamak için parklara, sahillere ve açık alanlara akın ediyor. Bununla ilgili olarak size bir kaç mevkii ve gittiğim yerlerle ilgili gözlemlerimi sunacağım.

1.) BÜYÜKÇEKMECE VE GÜRPINAR SAHİL

İlk önce bu semti seçme sebebim oturduğum semte yakın bir sahil olması ve gittiğim birçok sahile göre daha fazla seçeneğin olması ve İstanbul'da olması tabi ki de. Uzun bir sahili bol bol lokantaları, cafeleri, bahçelerde çay bahçeleri ve deniz kenarında masaları ile hem alkol hem çay,kahve keyfi yapabileceğiniz mekanların bolluğu ile sizi tatildeymişsiniz hissine sürüklüyor. Ayriyeten unutulamayacak gece pazarı hem sahil hem alışveriş hemde güzel mekanları uzun yürüyüş yolu ile sizlere tatil tadında bir akşam sunacak güzel semt Büyükçekmece.






2.) BÜYÜKÇEKMECE KÜLTÜR PARK ( GÖL KENARI )

Mademki Büyükçekmece ile başladık bu mevkii ye yakın olanları sırası ile bakarım ve bu mevkii ye gelmişken hoş bir atmosferi olan Mimarsinan köprüsünün hemen yanında gölün kenarında bulunan Kültür Park unutmamak lazım. Yeşil parkı, çay bahçeleri, güzel manzarası ve ferah havası ile yaz akşamları için serin bir mola için süper mekan.











Ayriyeten benim gibi Beylikdüzün de oturan arkadaşlarda yaz akşamlarında güzel çay bahçelerine gidebilirler. Yeşillikler içindeki güzel çay bahçeleri, bahçelerinde minderler yerlerde çok güzel ortamlar mevcut. Bunlara örnek olarak ta 

BEYLİKDÜZÜ KUĞULU PARK 




BEYLİKDÜZÜ ARTIUM ÇAY BAHÇESİ 





BEYLİKDÜZÜ YEŞİL VADİ ÇAY BAHÇESİ 





BAHÇEŞEHİR GÖLET 

Bahçeşehir gölet yapay gölü etrafındaki yemyeşil görüntüsü ve bir kaç tane lokanta ve cafesi ile keyifle gezebileceğiniz hoş bir yer. Hem göl kenarında gezintiler yapabilir, şık balık restorantlarından göl manzarasında yemekler yiyebilir veya arkadaşlarınız ile bu güzel ortamda hoş sohbetler ederken kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz. Ayriyettende nişanlanan ve evlenen çiftlerin resim çekinmek için gittiği yerlerden biri çok hoş resimler çekilebilecek alanlar mevcut. 






















EMİRGAN KORUSU 

Burası için aslında söylenecek çok söz yok gidip görülmesi gereken bir yer hem gezinti yapabileceğiniz yürüyüş parkurları görsel güzellikleri ve Emirgan korusunun unutulamaz üyeleri (sincaplar ve kazlar ) ile cidden super bir yer. Emirgan sırtlarında deniz manzarası, yeşil alanları ve minik şelale görünümlü havuzu ile harika bir yer. Evinizden getirdiğiniz termostaki sıcak çayınız ve yiyecekleriniz ile oturup yiyebilir sonra çocuklarınızda rahatça oyunlar oynayabileceğiz bir mekan. 


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder